Wit brood: heerlijk rijk aan vezels

Share:
Over het onderzoek

Over het onderzoek

Ben jij ook zo gek op brood? Belgen eten jaarlijks gemiddeld 33 kg brood, zo'n 1.000 sneetjes. Maar dat is vooral wit brood, dat weinig vezels bevat. Om ons meer van die gezonde vezels te laten eten, zoekt Sara Petit-Jean (KU Leuven) naar de perfecte formule voor een nieuw, vezelrijk wit brood. 

Gezondheid
Landbouw
Sara Petit-Jean
KU Leuven

Sara Petit-Jean is een echte levensgenieter, dit doet ze het liefste door uitgebreid op restaurant te gaan met haar familie. Naast genieten van eten, is ze ook geïnteresseerd in de wetenschap die schuil gaat achter voedselproducten. De KU Leuven is de thuisbasis van Sara haar doctoraat. Hier onderzoekt ze de impact van vezels in vezelrijke tarwebloem op de broodbereiding, zodat deze in de toekomst kunnen bijdragen aan een gezonde levensstijl.

Gerelateerde video's